Poutníci – 50 let v country

()
Poutníci – 50 let v country

Galerie

Koncert legendy české country scény.

Poutníci prožijí v roce 2020 svou velkou jubilejní koncertní sezónu, a to 50.!

V uplynulých 50 letech se v kapele vystřídala řada muzikantů, z nichž někteří patřili a patří mezi to nejlepší, co český bluegrass mohl a může nabídnout – Robert Křesťan, Luboš Malina, Svaťa Kotas nebo Jan Máca.

Současná sestava hraje ve stejném obsazení již 11 let. Na banjo a dobro je to Peter Mečiar – 15 let u kapely, na mandolínu Jan Máca – 23 let Poutníkem, kytaristou a zpěvákem je Jakub Bílý – 11 let odehraných u Poutníků a 40 let služby u tohoto souboru má za sebou Jiří Pola – Karas, kontrabasista a kapelník.

Kapela vydala za dobu svojí činnosti 15 CD nebo LP, poslední nosič produkoval Supraphon v roce 2017, a to dvojité CD s názvem Zlatá éra.

V celém roce 2020 se skupina bude snažit opět odehrát co nejvíce vystoupení jak v Česku, tak i na Slovensku. Na jaře roku 2020 by měl také vyjít v pořadí šestnáctý CD nosič s názvem „Stíny na střechách“. Některé novinky z tohoto CD, ale hlavně poutnické hity, jako jsou písně Panenka, Pojďme se napít či Hotel Hillary, zazní během oslavného koncertu Poutníků – 50 let v country.

Země původu: Česká republika
Žánr: country western

Informace o akci a jejím konání